torstai 6. syyskuuta 2012

pusuja ja poliiseja.

Aamusella istuessani koulukuljetuksen bussissa näimme keltaliivisiä ihmisiä erään koulun lipeillä suojateiden kohdalla. Aikamme katselimme mistä oikein on kyse. Nuoret keltaliiviset hyppäsivät aina välillä tielle, juoksivat pysähtyneen auton luokse ja ojensivat jotain. Päästyämme lähemmäks näimme mistä oli kyse.
Oli jonkinmoinen liikennetempaus. Aina kun autoilija pysähtyi suojatien kohdalle, ampaisi nuori liivityyppi auton luokse ja ojensi neekerinpusun, anteeksi, sanaa neekeri ei saa käyttää enää tässä kohtaa. On vaan juurtunut syvälle. Siis ojensi makean syötävän pusun kuljettajalle.

Mekin pysähdyimme siihen linja-auton kanssa, emme kuitenkaan saanet pusua. Mielestäni olisi pitänyt kuskille tulla pusu antamaan. Pohdin jo hetken että käynkä mä meidän bussikuskin bussaamassa. En sit viittinyt.

Jonkin matkan päässä näin keskellä tietä lisää liivityyppejä. Nämä olikin sitten poliiseja. pohdin ääneen että jakaako nekin pusuja? Mä voisin yhden vastaanottaa. Tylsää, niillä olikin puhallusvälineet.

Nyt alkaa miniloma suhta rankan viikon päätteeksi. Luokan opettaja on rankassa flunssassa ja olen viikon taiteillut luokassa oppilaiden kanssa. Olen selviytynyt ja mukavaakin on ollut ja kiirettä. Mutta päivät mennyt nopeaan. Tänään hyppään junaaan ja matkaan kullan kainaloon Turkkuseen. Palaan vasta sunnuntaina. Vietämme siis pidennetyn viikonlopun. Ihanaa, olemme sen ansainneet, ehdottomasti.

Nyt toivottelen hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: