sunnuntai 14. lokakuuta 2012

To do.

Katsoin äsken koskettavan elokuvan. Siinä kaksi syöpäsairasta miestä tekivät yhteisen "TO DO"-listan. Heillä oli rahaa ja aikaa ja voimia. Joten lista oli suhteellisen suureellinen. Näe Tiibetin vuoret, käy Taj Mahalilla, kulje Niiliä" jne. Oli siellä myös ihan arkisiakin asioita, joita emme tule arjessa koskaan ajatelleeksi.
Mietin, että pitäisikö mun laatia itselleni TO DO-lista? Ei siksi että olisin kuolemassa, vaan siksi että näkisin eläväni?

Oma elämäni tuntuu kovin vaatimattomalta, pienissä rahoissa pyörien. Mutta tiedän, että elämäni on rikasta. Olen syntynyt onnellisen tähtien alla.

Yritän nyt tuottaa alkuun kymmenkohtaisen TO DO-listan. En aseta aikarajaa, vaan ohjatkoon se mua eteenpäin ja näkemään enemmän hyvää elämässäni. Kun yksi kohta on täytetty, käyn sen yliviivaamassa ja kertomassa mitä tapahtui/tein. Nuo missä on viikon ajan, päätän kun on sellainen hetki, että tunnen niihin tarvetta.

TO DO:

1. Auta täysin tuntematonta pyytettömästi.
2. Sano joka päivä vähintään 2 kiitosta. (viikon ajan)
3. Naura sydämestäsi vedet silmissä.
4. Anna itsellesi kerran päivässä anteeksi. (koko elämäni ajan.)
5. Ota joka päivä kuva jostain tärkeästä, kauniista, merkityksellisestä. (yhden viikon ajan)
6. Anna anteeksi ja unohda.
7. Pyri tuottamaan iloa toisille ihmisille.
8. Ole itsekäs ja sano EI.
9. Ole epäitsekäs ja sano KYLLÄ.
10. Ole yksi kokonainen päivä valehtelematta, edes valkoista valhetta. (tämä on vaikeampaa kuin voisi kuvitella)


Tässä lähdetään eteenpäin ja tekemään. Vain kymmenen kohtaa, mutta uskonpa että ei niin helppo kuin voisi kuvitella. Ihmismieli on kummallinen, se haluaa ja uskoo olevansa hyvä. Mutta kuinka "hyviä" loppujen lopuksi olemme? Nyt matka jännittää ja se kuinka rehellinen voin olla itselleni TO DO-listaa suorittaessani.
Yritän avata listaa ja sen edistymistä tänne.

Ei kommentteja: